Bireylerin eleştirilme endişesi olmadan fikirlerini rahatlıkla ifade ettikleri grup tartışma tekniğidir. Beyin fırtınası, değişik fikirlerin ortaya konulmasını destekler, böylece kısa sürede çok sayıda farklı fikirler üretilir. Bu tekniğin uygulanmasında fikirlerin niteliğinden çok, sayıca çokluğu önemlidir.
Gruplar, bu tekniği uygulayarak daha yaratıcı bir şekilde belirli bir konuda hızlı bir süreç içinde çok sayıda fikir üretirler. Fikirler, gruptakilerin bilgilerini, tecrübelerini ve ileri görüşlerini birleştirir bir şekilde toparlanarak listelenir ve ortaya çıkan fikirler listesinden kullanılabilecek olanlar seçilir:
Beyin Fırtınasının Yararları:
-Grubun bütün olarak bilgilerini ve deneyimlerini ortaya koymasına yardımcı olur.
-Yaratıcılığı destekler.
-Grubun bütününün katılımını sağlar.
Bu çerçevede fikirlerimizi bu başlıkta yazalım.
1) Yavru Balık alıp törenle denize salma töreni düzenlemek
2) Kemeraltı'nda, sualtı avcılığı için gerekli malzemelerin satıldığı bölgede, bir lokal açmak(Yaratacağı masraf ve ilgilenecek kişi gerektirmesi sebebi ile şu ana kadar mümkün olmadı)
3) Afiş ve el ilanları ile denize kıyısı olan yerleşim yerlerindeki halkı sualtı avı hakkında bilgilendirmek. (Yapıldı.)
4) Derin dalış videolarının başında ve sonunda gerekli uyarıların yapılmasını şart koşmak.(Geçmişte paylaşılan videolarımızın bazılarında yer aldı)
5) Web sitemizde bir sayfa hazırlayıp bugüne kadar kaybettiğimiz arkadaşlarımızı burada hikayeleri ile yayınlamak.(Hikayeleri dışında bazılarını paylaşabildik)
7) "Amatör Sualtı Avcısı Gözüyle Mevzuat" adında içeriği amatör sualtı avcısını ilgilendiren mevzuat ve eksiklikleri olan bir döküman hazırlamak. (Yapıldı)
8) Web sitemiz üzerinden Amatör Sualtı Avcılığına yasak sahaları doğru düzgün işaretlemek ve yayınlamak. (Geçmişte herkese açık olarak www.dalisayasak.wordpress.com üzerinden paylaştığımız alanlardaki güncellemeleri sadece Dernek Üyeleri ile paylaşmaya başladık)
9) Boğulmuş birini nasıl kurtarmamız gerektiğini gösteren ve bilgi veren TÜRKÇE bir Video kaydını oluşturmak(Bu konuda Eğitim videolarında paylaşımlar yaptık)
10) Senkop ve Blackout'un TÜRKÇE Videolarını oluşturmak (yapıldı)
11) Avlanırken kazalara sebep veren hataları gösteren bir video oluşturmak.
12) Daha fazla AmatörSAD üyesinin beyin fırtınasına katkıda bulunmasını sağlamak :)
13) Derneğet AmatorSAD isimli bir tekne kazandırıp üyeler ile dalış organizasyonları yapmak. (yaratacağı maliyet sebebi ile vazgeçildi ancak organizasyonlar başkaca şekilde yapılmaya devam etti)
14) İllegal avın ülkede toptan denetimi için Deniz Bakanlığı kurulmasını gündeme getirmek.
15) Gerekirse maddi anlamda destekleyerek, sporcu yetiştirme ve dalış eğitimi konusunda bir junior kulübü (7-15 yaş) oluşturmak.
16) Dernek içindeki üyeler ile mera haritası çıkartılıp, istatistik tutma adına dalış tarihleri ve vurulan balıkları uzun yıllar süresince kayıt etmek.
daha fazla öneri için aşağıdaki yorum linkini kullanarak öneri ekleyebilirsiniz.